online betaling
Van PayPal tot Ogone en MultiSafePay

Betalen met online rekeningen

Je staat misschien tamelijjk weigerachtig tegenover betalingen verrichten met online bankrekeningen. Het lijkt alsof sommige – meestal oudere – mensen dit associëren met fraude en bedrog. Toch bestaan er vrijwel voldoende methodes om veilig te betalen op het internet.


PayPal

Een zeer bekend online betaalsysteem is PayPal. Het werd in 1999 uit de grond gestampt en mag zoveel jaren later nog steeds rekenen op een wereldwijde knappe reputatie. Pittig: er zijn mensen die PayPal als een bank beschouwen, maar dat is het niet. Althans volgens de Amerikaanse wet. En dat is de reden waarom het bedrijf niet aan de strenge wetgeving voor banken moet voldoen. Een beetje tegenstrijdig hierbij is dat PayPal  in 2007 een EU-banklicentie heeft gekregen. Sinds het jaar 2002 is deze grote naam ‘der online betalingen’ opgekocht door eBay.

Ogone

Nog bekender – of toch tenminste in ons Belgenlandje – is het betaalsysteem Ogone. Deze online methode is gerenommeerd betaalpartner van grote namen zoals Decathlon, Torfs en Thomas Cook. Hier in België is Ogone trouwens marktleider met een reeks activiteiten in diverse landen. Hun faam? Die hebben ze zeker en vast te danken aan de gebruiksvriendelijkheid van de betaal ‘look and feel’.  Ogone wist op deze manier vertrouwen te scheppen en ook heel wat klanten te veroveren. Daar hangt wel een prijsje aan vast: de opstartkosten van Ogone zijn zo’n 300 euro. Per maand moet je dan ook nog eens een vast bedrag ophoesten van een luttele €65.

MultiSafePay

MultiSafePay is de Nederlandse ‘Ogone’.  Het systeem geeft je de mogelijkheid om te betalen met middelen zoals VISA, iDeal en MasterCard. Je profiteert van een vrij lage transactiekost. De keerzijde: als klant dien je te beschikken over een MultiSafePay account.